Alumni 2018GURU KELAS: Cikgu Ramziana Binti Halidi

Nama: Muhammad Aminuddin Bin Zakaria
Cita-cita: Pendakwah Bebas
Ucapan: Buat yang terbaik dalam setiap peperiksaan. Buat ibu bapa kita menangis kegembiraan dengan keputusan kita dan jangan sekali-kali kita menitiskan air mata mereka dengan kesedihan. Jangan mengalah dalam hidup hidup ini. Jika kita jatuh, sujudlah kepada Allah dan bangkitlah. Jika kita berjaya, jatuhlan lutut dan sujudlah kepada Allah.Berukhuwwah kerana Allah.

Nama: Nurdafni Jamilatul Mathaya Binti Muammar Khadafi
Cita-cita: Suri Rumah
Ucapan: Saya ucapkan jutaan terima kasih kepada semua guru-guru SRI Al-Rahman yang telah mendidik saya menjadi seorang yang berjaya. Saya mohon maaf kepada semua guru di atas segala kesilapan. Halalkanlah segala ilmu yang telah dicurahkan. Semoga ukhuwwah yang telah terjalin kekal hingga ke akhirat, amin.

Nama: Idsan Habibi Pohan Bin Mahfuzh Fakhri Pohan
Cita-cita: Angkasawan
Ucapan: Dunia ini seperti cawan, manakala akhirat pula seperti air, jika kita inginkan cawan (dunia), maka kita akan dapat cawan sahaja. Jika kita inginkan air (akhirat), maka kita akan mendapat cawan (dunia) sekali, InsyaAllah.
 

Nama: Mohd Syahrul Ramdan Bin Mohd Sadik
Cita-cita: Doktor
Ucapan: Tiada manusia yang mencipta mangga tanpa kunci. Begitulah juga dengan Allah, Allah tidak akan memberi ujian sekiranya hambanya tidak dapat mengharungi ujian tersebut.


 

Nama: Iman Zikry Bin Ranlay
Cita-cita: Doktor
Ucapan: Sentiasa jaga kesihatan dan jangan mudah putus asa kerana usaha adalah tangga kejayaan.

 


Nama: Shaid Ahmad Bin Zahid
Cita-cita: Pemain Bola Sepak
Ucapan: Saya doakan kejayaan kepada semua guru dan pelajar SRI Al-Rahman.


 

Nama: Aslam Bin Abdul Rashid
Cita-cita: Pemain Bola Sepak
Ucapan: Harapan saya agar semua pelajar SRI Al-Rahman dan guru-guru SRI Al-Rahman beroleh kejayaan di dunia dan di akhirat.


 

Nama: Fatehh Alias Juruzon Bin Abdullah
Cita-cita: Penceramah & Pendakwah Bebas
Ucapan: Hidup kita umpama roda. Terkadang di bawah dan terkadang di atas. Oleh itu, janganlah sentiasa bangga dengan ilmu yang kita ada kerana apa yang kita tahu hanyalah setitik air dan apa yang kita tidak tahu adalah seluas lautan.
 

Nama: Muhammad Shaufi Bin Jasni
Cita-cita: Inspektor Polis
Ucapan: Saya berharap darjah 6 tahun hadapan mendapat keputusan yang cemerlang dalam peperiksaan UPSR dan PSRA, insyaAllah.
Nama: Muhd Luqmanul Hakim Bin Muhd Isa
Cita-cita: Chef
Ucapan: Kejayaan adalah tangga yang tidak dapat anda panjat dengan tangan hanya di dalam poket.

 


Nama: Muhammad Danial Bin Junandar
Cita-cita: Peguam
Ucapan: Jangan berputus asa! Pada setiap permulaan pasti ada kesukaran, yakinkan diri, percayakan diri, kejayaan pasti menjelma! Katakan boleh, boleh, boleh!
 Nama: Nur Syahindah Insyirah Binti Md Shohor
Cita-cita: Peguam
Ucapan: Saya mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua guru-guru yang telah menagajar saya selama 6 tahun, jasamu akan ku kenag selalu. Kepada adik-adik darjah 5,4,3,2 dan 1, saya doakan agar Allah memberi kejayaan di dunia dan di akhirat. Kita bertemu kerana Allah, kita berpisah juga kerana Allah.


Nama: Siti Khadijah Binti Hairulzani
Alamat: Hulu Langat, Selangor.
Cita-cita: Atlet Taekwondo
Ucapan: Saya inginmengucapkan semoga berjaya kepada pelajar tahun 6 yang akan datang untuk menjawab peperiksaan UPSR dan PSRA.
Nama: Reny Nur Wahidah Binti Ali Usman
Cita-cita: Designer
Ucapan: Semoga berjaya di masa hadapan. Jangan mengalah apabila menerima keputusan yang gagal dan majulah ke hadpaan.

Nama: Nur Aina Qistina Binti Shuhaipi
Cita-cita: Photographer
Ucapan: Teruskan usaha dan semoga berjaya di masa akan datang. Saya mengharapkan agar guru-guru di SRI Al-Rahman sihat dan ceria selalu.Nama: Izzah Wahidah Binti Abdul Wahib
Cita-cita: Doktor Sakit Puan
Ucapan: Saya harap saya akan menjadi lebih baik daripada sekarang. Doakan saya berjaya di dunia dan akhirat.Nama:WanAinin Adiba Binti Mohd Ali
Cita-cita: Guru
Ucapan: Saya ingin mengucapkan selamat berjaya kepada tahun 6 akan datang yang akan menduduki peperiksaan UPSR dan PSRA dan jadilah pelajar yang terbaik pada tahun yang akan datang.Nama: Rabiatul Adawiyah Binti Mohd Fadzil
Cita-cita: Doktor
Ucapan: Kepada adik-adik tahun 5 yang bakal menduduki peperiksaan UPSR dan PSRA tahun hadapan, selamt berjaya dan jangan putus asa!Nama: Siti Nur Asma Binti Rafiq
Cita-cita: Ustazah
Ucapan: Adik-adik, belajarlah bersungguh-sungguh dan berusahalah. Saya doakan semuanya berjaya di dalam segala ujian dan peperiksaan.Nama: Hananiah Alma Binti Abdullah
Cita-cita: Doktor Pakar Bedah
Ucapan:Belajar rajin-rajin, dengar cakap cikgu dan jadi murid yang cemerlang. Jangan malas untuk belajar dan hormatlah orang tua.


Nama: Syarifah Azuhra Binti Sayed Zainal Abidin
Cita-cita: Guru
Ucapan: Saya berharap agar darjah 6 tahun hadapan belajar bersungguh-sungguh dan


Nama: Nurul Farhana Binti Komarudin
Cita-cita: Usahawan
Ucapan: Saya berharap semua pelajar SRI Al-Rahman dapat meningkatkan prestasi masing-masing dan semoga berjaya di dunia dan akhirat.


Nama: Aeirdina Binti Akbal
Cita-cita: Doktor
Ucapan: Semoga adik-adik semua akan menjadi pelajar terbaik pada tahun akan datang dan juga menjadi insan yang berguna di masa hadapan.


Nama: Gina Tariana Binti Abdul Ghani
Cita-cita: Usahawan
Ucapan: Terima kasih kepada guru-guru dan rakan-rakan sekalian yang telah menyokong kami semua dalam peperiksaan.


Nama: Nur Sufiyah Binti Ramlan
Cita-cita: Saintis
Ucapan: Saya harap semua sihat dan bahagia selalu.Nama: Nur Ulfah Binti Zulkefly
Cita-cita: Doktor Pakar Bedah
Ucapan: Saya berterima kasih kepada guru-guru dan rakan-rakan keran telah menyokong saya sepanjang peperiksaan pada tahun ini.
#6almu'minselamanya


Nama: Fatin Nuraina Binti Abdul Rahman
Cita-cita: Pengembara
Ucapan: Di dalam setiap kejayaan adanya pengorbanan dan pengorbanan itu akan menjadi satu cahaya yang lebih besar daripada yang lain.


Nama: Nur Batrisya Maisarah Binti Abdul Malik
Cita-cita: Doktor Sakit Puan
Ucapan: Saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada guru-guru dan rakan-rakan yang telah menyokong dan mengajar saya selama bersekolah di sini.

Nama: Safiya Alia Binti Mohd Rafi
Cita-cita: Chef
Ucapan: Hidup kita terkadang putih terkadang hitam. Oleh itu, pandai-pandailah kita mewarnakannya mengikut cara kita sendiri.